Optimera ditt hem för hundar

Oavsett om du bara har en hund eller driver en kennel med både vuxna hundar och hundvalpar så är det bra om du anpassar ditt hem för att hundarna ska få det utrymme de kräver, både när det gäller lek och vila. I det här inlägget har vi därför valt att fokusera på hur du kan optimera ditt hem för att du och din hund ska ha det bra.

Mattor

Det bästa du kan göra när du skaffar hund är att investera i mattor. Mattor fyller flera funktioner: dels så är mattor användbara för att de samlar smuts och dels är de mjuka, vilket är ett bra ställe för hundar att vila på. Om du är rädd om de mattor du har hemma kan du köpa hem en matta som dina hundar får vistas på. I hallen är det särskilt funktionellt med mattor både för människor och för hundar eftersom det är där vi tar de första stegen efter att vi kommit in från en promenad. När hunden sätter sina tassar på en matta det första den gör när den kommer in gör den sig av med den värsta smutsen och den kan springa fritt i ert hem utan att ni behöver oroa er för leriga hundtassar.

Filtar

Ett annat bra sätt för att hålla borta hundhår och smuts från dina möbler är genom filtar. Om din hund gillar och får vara i soffan eller i sängen kan det vara en bra idé att investera i filtar till din hund. Dessa filtar lägger du enkelt över den delen av soffan eller sängen där din hund brukar vistas. Filtar är lätta att tvätta och de är enkla att byta ut.

Förvaring

Att ha hund är lite som att ha småbarn. Man behöver tänka på att saker inte ska ligga löst på bordet eller byrån eftersom hundar kan vara livliga och i lek är det lätt att något rivs ner. Du kan optimera ditt hem genom att investera i förvaring. Det finns flera olika sätt att förvara dina saker på och de har olika områden. Om du till exempel har ved hemma kan det vara värt att investera i vedstativ, så kan du förvara din ved på ett och samma ställe och du behöver inte riskera att din hund river ner din vedstapel. Även hundens prylar och leksaker bör ha sin plats. Hundens leksaker kan du till exempel förvara i en back på golvet så kan din hund ta fram de leksaker den vill leka med när den är aktiv och vill leka. En del hundar lär sig till och med att städa undan efter sig. Andra hundprylar som klosaxen, borsten och andra prylar du behöver till din hund kan du förvara i en egen låda i din byrå eller i ett skåp.

Rasrisk

Det är inte bara vedträn som är en stor rasrisk för din hund. Innan du skaffar hund ska du se till att inga av dina möbler eller inredning kan rasa ner om din hund råkar stöta till dem. De möbler och inredning som sitter instabilt ska du se till att de är stabila.