Skapa en vacker hundgård med blommor

Driver du en kennel? Då vill du säkert att dina hundar ska ha en vacker miljö att röra sig i samtidigt som du vill att dina kunder ska trivas. Hur vore det inte att skapa en blomstrande hundgård? Det är enkelt! Här kan du läsa om hur du ska gå tillväga.

Bojkotta trista hundgårdar
När du tänker på en hundgård ser du säkert en ganska kal och gallerinramad plats framför dig. Så behöver det dock inte vara. Det går faktiskt att göra hundgården till en riktig oas för dina hundar. Ett bra sätt att piffa upp hundgården på är att plantera blommor i blomlådor och rabatter kring den. Hos flo-rea.com finns fröer till blommor i många olika sorter. Hos dem hittar du allt från perenner till blommor som bara blommar en säsong. På hemsidan finns också en bra odlingsskola för den som är ovan med att driva upp växter.

Gör en skiss först
Innan du shoppar loss hos flo-rea.com är det viktigt att du ritar upp en skiss över hur du vill att din hundgård ska se ut. Tänk ut var du ska placera rabatter och blomlådor och rita sedan in det på din skiss så att du ser att det ser bra ut. Det är också viktigt att du funderar över vilka färger du vill att dina planteringar ska gå i. Kanske vill du ha färgprakt i många olika färger, eller så vill du ge ett lugnare intryck och låta blommorna gå i en ton? Har du inte redan en hundgård kan det också vara bra att rita upp hur du vill att den ska se ut. Här finns instruktioner kring hur du bygger en bra hundgård.

Se upp för dessa växter
Hundgården är ju först och främst till för hundarna. Därför är det viktigt att den är en trygg plats för dem. Vissa växter är tyvärr giftiga för hundar och bör inte placeras i närheten av hundgården. Bland dessa hittar du bland annat Tuja, Gullregn, Hästkastanj och Murgröna. Var noga med att kontrollera att de blommor som du tänker plantera är säkra för dina hundar så att inga olyckor sker.

Därför ska du driva upp blommor själv
Varför ska du då köpa fröer hos flo-rea.com och inte bara åka till närmaste trädgård och köpa plantor? Anledningarna är många. På plantskolor är växterna ofta hårt uppdrivna, något som gör att de kan få svårt att trivas på nya platser. Driver du upp växterna i den miljön där de ska växa är chanserna mycket större att de klarar sig. Det är också viktigt att inte glömma att det är både billigare och roligare att driva upp växter själv.