Vad behöver hunden?

När man ska skaffa en hund är det inte bara att åka och köpa första bästa sådan. Det finns också en hel del saker man måste förbereda i sitt hem innan hunden kommer dit. Oavsett om man köper en vuxen hund eller en valp måste man se till att den har en sovplats, koppel samt ett halsband eller en sele i rätt storlek. Det finns också en hel del andra saker man behöver till hunden. Men vad kan man spara pengar på och var bör man investera lite extra?

Hundleksaker och tuggben

Alla hundar behöver leksaker och kanske något ben för att aktivera sig. Det här förhindrar också att hunden börjar bita på möbler eller andra saker man är rädd om. Speciellt valpar har en tendens att bita när deras tänder växer. Det beror helt enkelt på att det kliar i tänderna. När det gäller hundleksaker och tuggben finns de i väldigt många prisklasser. Många hundar gillar att leka med billiga saker och de struntar helt i de dyrare varianterna. Det finns inte några garantier för att en dyrare hundleksak blir mer populär eller är mer säker än en billig sådan.

Mat- och vattenskål

När det gäller mat- och vattenskålar till hunden behöver man inte lägga flera hundra kronor på sådana som är speciellt tillverkade för djur. Det går precis lika bra att köpa billiga skålar på second hand så länge man diskar dem ordentligt.

Hundfoder

Hundens foder är en sak som det däremot kan vara värt att lägga mer pengar på. Det beror helt på vilken sorts hund man har, och på vad den äter. Vissa hundar vägrar äta dyrare mat, eller så mår de helt enkelt inte bra av den. Man får helt enkelt se till varje individ när det gäller val av foder. Det viktiga är att hunden ska må bra, inte vad det kostar.

Borstar och klotång

Beroende på vad man har för hund kan man behöva fler eller färre tillbehör för pälsvård. Om man har en hund med kort eller strävhårig päls kanske man inte behöver mer än någon enstaka borste. Har man däremot en hund som behöver klippas kan det behövas en hel del annan utrustning. Ett annat alternativ är att lämna in hunden för klippning av klor och päls. Alla hundar tolererar dock inte det.