Öppna en egen kennel

Älskar du hundar? Skulle du vilja att ditt intresse för djuren ger dig en inkomst? Då bör du fundera på att öppna en egen kennel. Då har du möjlighet att föda upp hundar som du sedan kan sälja till andra djurälskare. Nedan tittar vi på vad som är viktigt innan du öppnar en kennel.

Marknadsföring är A och O

Idag är det faktiskt så att om du inte syns, då finns du inte! I alla fall när det gäller en verksamhet. När du väl har en kennel kan du ansöka om fonder och du vill givetvis också ha köpare till dina hundar. Ett bra sätt att nå ut till andra är genom tryckprodukter, exempelvis paraplyer med tryck. Genom att designa snygga paraplyer med tryck som du sedan använder kan du enkelt marknadsföra din kennel. Använd gärna samma färger på paraplyet som du har i kenneln. Du kan även ge bort paraplyer med tryck till vänner, bekanta och andra som besöker kenneln. Då kan de marknadsföra din verksamhet varje gång de använder paraplyerna!

Förarbete

Om du vill ha en framgångsrik kennel behöver du göra en konkret plan. Vad innebär en kennel för dig? Hur ska kenneln se ut? Hur många hundar har du möjlighet att föda upp? Det är viktigt att ha en tydlig bild av vilka mål du har.

En annan viktig aspekt är givetvis den ekonomiska. Hur mycket pengar behöver du för att starta och driva en kennel? Har du de pengarna i dagsläget? En stabil ekonomi är ett måste för att lyckas.