Så introducerar du barn till hundar

Många par väljer att skaffa hund innan det är dags för barn. Det är en fin idé att både hund och barn får växa upp tillsammans. För att det ska bli så bra som möjligt är det dock viktigt att introduktionen sker på rätt sätt.

När du har hund blir det mycket tvätt. Det är bland annat tassar som ska torkas av och vid regnigt väder kan även pälsen bli blött och smutsig. För barn är det därför bra att ha tåliga kläder som exempelvis Nike för barn när de umgås med hundar. Det är alltid skönt att ha en extra uppsättning med kläder speciellt vid dåligt väder.

Viktigt med respekt för hunden

Hund och barn kan fungera jättebra tillsammans om det går rätt till. Det är väldigt viktigt att barnet respekterar hunden. Föräldrar behöver vara väldigt uppmärksamma på vilka signaler hunden förmedlar. En av de viktigaste reglerna är att aldrig lämna barn och hundar ensamma med varandra. På så sätt kan olyckor undvikas på ett lätt sätt.

Tänk till innan du skaffar en valp

Något som många missar är att det kan bli väldigt kämpigt med både valp och småbarn samtidigt. En valp kräver väldigt mycket uppmärksamhet då de till exempel behöver gå ut och kissa väldigt ofta i början. Utöver det behöver du hålla koll så att valpen inte biter på något farligt. Detsamma gäller med småbarn, de kräver en hel del uppmärksamhet och energi. Det bästa är att börja så tidigt som möjligt att vänja hunden vid bebissaker, som barnvagn, nappflaska med mera.

Att ha hund