Aktivt hundliv

Om du har en hund vet du att den behöver komma ut på promenader och få lite stimulans. Att bara släppa ut den i trädgården är inte lämpligt, och inte heller bra för dig. Både du och hunden mår bättre om ni rör på er.

Prova olika hundsporter

Ett sätt att få stimulans och motion är som redan beskrivet agility, en hundsport med mycket fart och fläkt. Här gäller det att ha bra kondition för att hänga med i svängarna. En annan kul gren som är lite lugnare är rallylydnad. Hunden vill ut oavsett väder, och som hundägare känns det inte lika motiverat om det är ruskväder. För att hålla jämna steg med hunden i alla väder gör kläder från https://www.garphyttan.com/ hundlivet mycket enklare.

Att hunden behöver motion vet nog alla, men det är extremt bra för dig med. Det finns många anledningar till varför en hund får dig att må bättre. Sällskapet hunden ger minskar risken för depression och du känner dig mindre ensam och mår helt klart bättre.

Även vardagsmotion är viktigt för hälsan. Du behöver inte gå på gym varje dag om du har hund, utan att ge dig ut på hundpromenader i olika terräng är jättebra och viktigt för att hålla igång. Det kanske inte alltid ger den där superkonditionen, men det påverkar ändå dig och din kropp positivt. Att ha hund är rena hälsokuren både för kropp och själ!