Hunden och andra djur

Om man redan har andra djur och funderar på att skaffa hund kan det vara bra att tänka på att det inte alltid går så bra att bara släppa ihop djuren. Ibland kan de gå hur bra ihop som helst, andra gånger tar det månader innan de kommer överens och ibland går det inte alls. Men hur introducerar man djuren för varandra?

Låt det ta tid

Det allra viktigaste är att man låter djurens möten ta sin tid. Till en början bör man låta hunden vara i ett rum, och de andra djuren i ett annat. Sedan kan man sätta upp ett galler mellan rummen och låta djuren nosa på varandra genom det. När det sedan är dags att låta djuren träffas utan något hinder mellan sig bör man vara beredd på en del sura miner. Det är också viktigt att man är beredd på att agera om något skulle hända. Om man inte håller koll kan djuren skada varandra allvarligt.

Under de första dagarna bör man inte lämna djuren tillsammans utan att ha uppsikt över dem. Måste man åka iväg bör man antingen ta med sig hunden, eller stänga in den tills dess att man vet att djuren verkligen går att ha tillsammans.