Bästa bilen för hundägaren

Är du hundägare och planerar att köpa en ny bil? Då kanske du vill välja en bil som anses vara lite mer hundvänlig än många andra? Med en hundvänlig bil blir det lättare för dig att transportera din hund på ett säkert och tryggt sätt, samtidigt som du får många andra praktiska egenskaper som kan komma till användning.

På marknaden finns både äldre och nyare bilmodeller som är ett måste för dig som älskar hundar. Bilsidan Autotrader gjorde tidigare en studie där de plockade fram de bästa bilmodellerna med hundvänliga egenskaper. I listan fanns både renodlade elbilar, såväl som begagnade laddhybrider. Fördelen med just laddhybrid begagnad är att du får en bil som både kan laddas och tankas med drivmedel. Renodlade elbilar är oftast mycket dyra i inköp och därför har laddhybriden blivit ett populärt mellanting som passar för de allra flesta svenska hushåll.

3 bra bilar för dig med hund

Det som Autotrader tittade på när de valde ut bilmodellerna var bland annat funktioner, egenskaper och utrustning som passar för hundägare. Här kunde man se att flera av bilarna erbjöd selar och hade praktiska skyddsgaller för just hundar. Tittar vi sedan på Teslas Model Y fanns även en specifik inställning för just hundar, som kan användas när bilen står parkerad.

  • Tesla Model Y
  • Honda Fit
  • Hyundai Kona

Vilken bil ska man välja?

De bilar som är listade ovan är alla nya modeller från 2020. Det är naturligtvis inget krav att välja någon av ovanstående, men visst kommer bilarna att göra hundvardagen enklare. Oavsett är det viktigt att du väljer en bil som faktiskt passar dig och den hund du har. Observera att det kan vara bra att satsa på en lite lägre bil om du har en liten hund, en hund som är äldre eller en hund som har svårigheter att hoppa högt.