Försäkra hunden

Hundar innebär ett väldigt stort ansvar. Om du ägt en hund tidigare känner du säkert till allting som gäller. Skulle det däremot vara första gången du skaffar hund finns det saker du måste lära dig. En viktig aspekt av hundägandet är försäkringen. En hundförsäkring är ett bra skydd ifall din hund skulle bli sjuk, råka ut för en olycka och skada sig eller liknande. Det svåra är att välja vilken försäkring som är den rätta för dig och din hund. Utbudet är rätt stort och trots att en hundägare rekommenderar en viss försäkring är det inte säkert att det är den rätta för dig.

Det finns dock ett antal tips som kan hjälpa dig när du känner dig förvirrad i hur du ska gå till väga. Det första tipset är att du börjar jämföra hundförsäkringar redan när du bestämmer dig för vilken hund du ska köpa. Ska du köpa hundvalp måste den först nå en viss ålder innan du kan försäkra hunden. Sex veckor brukar vara den vanliga åldern hos de flesta försäkringsbolag. Men dubbelkolla detta först.

Idag finns det flera hemsidor där du kan jämföra olika hundförsäkringar. Det finns även en sida som heter lassie.co och det är en digital försäkring där du kan teckna din hundförsäkring. Hos lassie.co finns information som kan vara bra att läsa igenom. Du kan försäkra både hundar och katter hos lassie.co samt ta kontakt med supporten på lassie.co ifall du behöver hjälp.

Att tänka på

När du ska välja hundförsäkring finns det som sagt ett flertal saker du bör ha i åtanke. Det rekommenderas att du verkligen tänker igenom dessa, och svarar på de frågor vi listat här nedan, för att lättare kunna välja den rätta försäkringen. Vill du spara pengar på hunden kan du även leta efter försäkringsbolag som erbjuder rabatter.

  • Vilken hundras är din hund? Hur aktiv är den? Skulle du köpa en jakthund kan du behöva leta efter en speciell försäkring för just jakthundar, och inte samma försäkring som du kan välja ifall du har en liten familjehund. När du ska välja hundras rekommenderas det alltid att du väljer en som passar, och inte en ras för att du tycker den är söt.
  • Hundrasen du äger kan göra en hel del för vilken försäkring som är den bästa. Det finns nämligen hundraser som har större risk för olika hälsoproblem. Om du inte känner till rasen du valt jätteväl bör du börja läsa på om den. Ta reda på ifall det finns sjukdomar som är vanliga hos rasen innan du väljer försäkring.
  • När du jämför hundförsäkringar bör du alltid ta en titt på vad som ingår i dem. Det är väldigt viktigt att du läser igenom informationen noga så att du kan välja den försäkring som täcker det du behöver.
  • Vissa försäkringsbolag har en del krav när det kommer till ersättningen. Ett vanligt krav är att de vill ha en av sina veterinärer där för att avgöra vilken vård ett visst ärende har.
  • Vill du helst ha en låg självrisk med högre premie eller betala en lägre premie? Detta är något du måste ha svar på innan du tecknar försäkringen.