Kennelns ekonomi

Att driva en kennel är inte billigt. Man kan inte heller räkna med att gå med vinst hela tiden. Att leva på en kennel är för det mesta inte möjligt utan det krävs i regel att man har någon annan typ av inkomst vid sidan av. Men vilka kostnader innebär en kennel egentligen?

Veterinärkostnader

En av de stora utgifterna som en kennel har är veterinärkostnader och andra avgifter. Det kan handla om att hundarna blir sjuka, skadas, om att en hund behöver hjälp vid förlossningen eller så är det bara vanliga rutinbesök. Även om hundarna har en försäkring kostar det en hel del.

Transporter

När man har en kennel kan man ganska snart upptäcka att det blir en hel del extra vändor med bil som måste göras. Det kan vara veterinärbesök, träningar, tävlingar, inköp, valpvisningar och mycket annat. Att köra bil kostar en del pengar och dessutom kanske man behöver köpa in en annan bil för att hundarna ska få plats.

Foder

Ju fler hundar man har, desto mer foder går det åt. Det innebär att foderkostnaderna ökar. Ibland kan det också vara så att hundarna behöver äta olika typer av foder. Det kan bero på sjukdomar, hundarnas ålder och mycket annat. En del fodersorter säljs bara hos veterinär och det kan leda till att kennelägaren behöver åka långt för att få tag i det foder hunden behöver. Det leder till än mer kostnader, och dessutom kan fodret ofta kosta en hel del mer än hundfoder från djuraffären. Det måste man som kennelägare räkna med.