Att adoptera en hund

När du funderar på att skaffa en hund bör du kanske överväga att adoptera en hund. Det finns många fördelar med att adoptera en hund i Sverige eller från utlandet. Självklart behöver alla hundar ett kärleksfullt hem, ett normalt hundliv med glädje och god omsorg. Hundar kan behöva omplacering av många olika anledningar och ansvarsfulla ägare ser till att hunden inte hamnar på gatan. Men alla hundar har inte sådan tur utan överges och kastas ut för att överleva på egen hand, ett hårt öde som är ganska vanligt utomlands.

En vuxen hund

De allra flesta hundar som adopteras är vuxna hundar. Fördelen med att ta in en vuxen hund som ny familjemedlem är att den kan tas ut på promenad ganska omedelbart och att den troligtvis redan är rumsren. En adopterad vuxen hund kommer att ta en del tid i anspråk i början för att vänja sig vid sitt nya hem. Däremot kommer den att kräva mycket mindre tid och träning än vad en valp gör. Även om det kostar lite att adoptera en hund är det fortfarande betydligt billigare än att köpa en hundvalp via en kennel eller på Blocket. När du adopterar en hund från utlandet kommer djurorganisationen att ta ut en kostnad som täcker veterinärkostnad samt resan till Sverige men vanligtvis har de inga vinstintressen. Deras målsättning är helt enkelt att rädda hundar och att kunna hitta så många nya bra hem som möjligt för djuren.

Förberedelser

Det är viktigt att förbereda sig för den nya adopterade hundens ankomst. De första dagarna kommer att vara omvälvande för hunden som behöver vänja sig vid sitt nya hem samt lära känna sin nya ägare. Därför är det viktigt att det mesta som din hund behöver är ordnat före hundens ankomst. Tinybuddy.se är en djurbutik online som erbjuder allt din hund behöver. Hos Tinybuddy.se djurbutik kommer du att hitta allt från hundgodis, bajspåsar, hundselar, hundmat, leksaker, tuggben, matskålar, hundbäddar och mycket mer till bra pris samt av bra kvalitet. Hos djurbutiken Tinybuddy.se kan du i lugn och ro välja från ett mycket brett sortiment. Som kund hos djurbutiken Tinybuddy.se kommer du att få snabb leverans, öppet köp plus delta i ett exklusivt bonusprogram.

Separationsångest

De allra flesta hundar som adopteras är inte vilda hundar utan har lämnats bort eller övergivits av tidigare ägare. Det innebär att de för det mesta är väldigt snälla och kärleksfulla.

Däremot är det ganska vanligt att en adopterad hund i början drabbas av separationsångest och blir nervös när den skiljs från sin nya ägare, vilket är förståeligt. Hunden kan skälla, yla eller i värsta fall förstöra saker i bostaden. Separationsångest kan bearbetas med tålamod och ensamträning. Även så kallade gatuhundar är inte nödvändigtvis rädda eller ovana vid människor. Däremot blir de nervösa vid höga röstlägen och snabba rörelser. Det beror på att människor från deras tidigare hemlösa tillvaro jagat bort dem från exempelvis restauranger när de försökt tigga mat från gästerna. Även om synen på hundar börjar förändras och förbättras i många sydeuropeiska länder såsom Spanien är det fortsatt dåligt i länder som exempelvis Rumänien. Innan du bestämmer dig för att adoptera en hund bör du alltid först besöka hunden för att se om den har tendens att visa tillgivenhet för dig samt låter dig röra och hantera den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.